Sport as religion

Wie is sephs?

Dat vertellen we je graag. SEPHS komt van Sint Joseph. Als heilige bekend om zijn rol als vaderfiguur, zorgzaam en een harde werker. Waarschijnlijk niet voor niets de naam die het klooster droeg toen de paters hier een gymnasium stichtten voor jongens. Op hun manier trachtten zij het beste uit hun leerlingen te halen die zich hier klaarstoomden voor hun volwassen leven. Net als de grote zorginstelling die hier later op het terrein van Watersley een thuis creëerden voor bewoners met een verstandelijke beperking. Niet meer onder de naam Sint Joseph, maar wel met de best mogelijke zorg, werd op deze plek alles op alles gezet om talenten te laten bloeien. Joseph is ook degene naar wie Joop Petit vernoemd is. Joop is architect en sociaal entrepreneur. Nadat het klooster en het omliggende terrein braak was komen te liggen, was het Joop die volop mogelijkheden zag om hier een plek te creëren voor talentontwikkeling van een volgende generatie. Dat maakt Joop tot een van de bedenkers en oprichters van Watersley Sport & Talentpark, én zo ook van SEPHS Hotel.

SEPHS daarentegen is geen heilige of geestelijke. Ook geen architect of topsporter. SEPHS gelooft wel in de dromen van een nieuwe generatie. In talent dat kan groeien en bloeien als je er op een andere manier naar durft te kijken. Volgens SEPHS is sport daarbij het juiste middel. Want sport verbindt, verblijdt en zet aan tot daden die je stoutste dromen overtreffen. Als je er met overgave en op de juiste manier voor zorgt en in investeert tenminste. Het klooster mag dan misschien geen heilige plek meer zijn, het is wel een plek waar sport tot religie verheven is. Waar geschiedenis tot leven is gebracht. Niet door af te breken en opnieuw te bouwen, maar door verder te bouwen op wat er is. Door alleen dat toe te voegen wat nodig is om die nieuwe generatie talenten alles te bieden om het beste uit zichzelf te kunnen halen. Zo zorgt SEPHS. Precies zoals Sint Joseph dat hier ook ooit deed.

watersley tour

Talent fee

BEDANKT, NAMENS ALLE SPORTERS 💙

Slapen bij SEPHS Hotel betekent dat je onderdeel bent van het Watersley Sports & Talentpark. Een plek waar we samen met een nieuwe generatie de wereld een beetje mooier maken. Waar topsport en talentontwikkeling centraal staan.

De talent fee is een klein bedrag, inbegrepen bij de prijs van je kamer. Zo draag je direct bij aan de ondersteuning van de topsporters om je heen, terwijl je geniet van alles wat ons unieke park te bieden heeft. Samen bouwen we aan een omgeving waarin dromen werkelijkheid kunnen worden.

Want zo doen we dat hier bij SEPHS. Samen, met elkaar. Want je kunt nooit te groot dromen. Samen kun je een heel eind komen en dromen laten uitkomen.

Blijf geloven. Blijf dromen.